Nieuws uit Oostende

Oostende
Oostende

Nieuws uit Oostende

Oostendenaars eten vaker maaltijden van 1 euro

18/06/18 02:57 - Oostendenaars aten vorig jaar de helft meer maaltijden aan 1 euro in de ontmoetingscentra. “Dat is voornamelijk omdat de bestaande groep frequenter komt eten”, zegt schepen Nancy Bourgoignie (SP.A)

Diploma's Oostende at internet uitgereikt

18/06/18 02:57 - Op het stadhuis kregen meer dan honderd Oostendenaars hun diploma van Oostende at Internet. Er was een speciale attentie voor Robert Carter, die met een doventolk twee cursussen volgde. “Het aanbod wordt verder uitgebreid met fotobewerking en lessen rond Hoplr, " zo kondigde schepen Kurt Claeys (Open VLD) aan.

Renbaan wordt voetbaldorp

16/06/18 02:57 - De Wellingtonrenbaan wordt opnieuw omgetoverd tot WK-dorp. Inclusief animatie en 23 schermen, waaronder een scherm van 84 vierkante meter groot. “Enkel op het toilet zal je niet kunnen kijken”, lacht Patrick Orlans.

Athenea slaan handen in elkaar

16/06/18 02:57 - Vanaf september 2019 zullen de twee athenea in Oostende nauwer samenwerken, waardoor er op de campussen in Stene en Centrum een andere indeling komt.

Kuststad slaagt in opzet: eerste bedrijf opent kantoorruimte met zicht op zee

15/06/18 05:39 - Werken met zicht op zee, om je West-Vlaamse klanten beter te kunnen bedienen, maar vooral ook om de files te omzeilen. Dat is wat marketingbureau OMCollective mogelijk maakt voor haar werknemers. Die hebben dan misschien geen buitenverblijf aan de kust, ze werken nu wel in het eerste buitenbedrijf van Oostende.

Al 30.000 bezoekers voor Hangtime

15/06/18 02:57 - Met dertigduizend bezoekers in zes maanden tijd heeft Hangtime zijn start niet gemist. Met de opening van een zomerbar en de start van fly-yoga en fly-dance belooft het ook de komende maanden druk te zijn.

Culinair evenement A l’Ostendaise kiest voor bekend en gesmaakt concept

15/06/18 02:57 - Kabeljauwkaakjes, wangetjes van zeewolf, staartvis, garnaalkroketten en waterzooi à l’Ostendaise. Er is voor elk wat wils op de zesde editie van het culinaire evenement A l’Ostendaise. Twintig chefs van bekende restaurants geven er het beste van zichzelf. Centraal op het menu: Noordzeevis.

Boete voor bedrijf omdat stagiaire vinger verliest in zaagmachine

15/06/18 02:57 - De zaakvoerder van Gabriel Interieur uit Oostende is in de Brugse rechtbank veroordeeld tot een boete van 3.600 euro, waarvan de helft met uitstel, voor inbreuken op de welzijnswet.

Kuststad slaagt in opzet: eerste bedrijf opent kantoorruimte met zicht op zee

15/06/18 02:57 - Werken met zicht op zee, om je West-Vlaamse klanten beter te kunnen bedienen, maar vooral ook om de files te omzeilen. Dat is wat marketingbureau OMCollective mogelijk maakt voor zijn werknemers. Die hebben dan misschien geen buitenverblijf aan de kust, ze werken nu wel in het eerste buitenbedrijf van Oostende.

Prima ballerina krijgt tien jaar na haar overlijden eigen parkje

14/06/18 05:28 - Ballerina Rose d’Ivry geeft binnenkort haar naam aan een nieuw parkje dat zal verschijnen op de site van het voormalige Sint-Jozefsziekenhuis. De Oostendse richtte bijna zeventig jaar geleden haar eigen balletschool op in haar thuisstad. Ze overleed tien jaar geleden.

Zelf nieuws uit Oostende?


Oostende

„ Woonplaatsen.be: uw Oostendse stadsgids! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken